Voor wie

Een sportvereniging kan alleen draaien als veel mensen iets voor de club doen. Denk aan trainers, coaches, spelers, verenigingsmanagers, onderhoudsmannen, horecapersoneel, vrijwilligers. Als de vereniging die mensen voor al dat werk ook betaalt, ben je volgens de wet al snel werkgever. En met het werkgeverschap komen veel verplichtingen en risico’s kijken. Denk aan het tijdig doen van aangifte en betalen van loonbelasting. Een zieke werknemer heeft veel consequenties: twee jaar loondoorbetaling en een actieve verzuimbegeleiding. Het bestuur is verantwoordelijk om het werkgeverschap volgens de regels van het spel uit te voeren.

Rechten en plichten

Werknemers hebben rechten en plichten. Het is van belang als vereniging daarover goede schriftelijke afspraken te maken. Maar dat is vaak ingewikkeld, zeker als je als bestuurder daar geen ervaring mee hebt. En wat als er een arbeidsconflict tussen club en werknemer ontstaat?

Een zeker gevoel

Niet voor niets kiezen tientallen (top)sportverenigingen voor SportSupport. SportSupport ontzorgt kleine en grote sportverenigingen bij alle facetten van werkgeverschap. Door SportSupport is de continuïteit van het werkgeverschap gewaarborgd, zijn risico’s afgedekt en voldoet het bestuur aan alle verplichtingen. Een zeker gevoel, zowel voor het huidige bestuur als voor een nieuw aantredende bestuurder. Met SportSupport is het werkgeverschap in topvorm!

Meer informatie

Wil je zekerheid over het werkgeverschap van jouw vereniging? Zodat je als bestuurder niet verantwoordelijk wordt bij onjuistheden of arbeidsconflicten?  Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg inzicht in acute probleemsituaties en slimme verbeterpunten.

Vul onderstaand formulier in en zet de eerste stap naar meer zekerheid.

Ondersteuning ZZP’ers

Ben je zelfstandig trainer/coach en werk je als ZZP’er? Of ben je van plan dat te gaan doen? Ook daarin kan SportSupport helpen. Wij verzorgen graag jouw financiële administratie, facturering en BTW-aangifte. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 036- 522 22 02 of vul het contactformulier in.

Contactformulier